fredag den 8. marts 2013

Hvad kan vi gøre i fremtiden?

Vi kan begynde at sortere vores affald noget mere. Hvis danskerne begyndte sortere glas, aviser og konserves fra vil vi kunne flytte mange tons skrald fra forbrænding til genanvendelse.
Men for at danskerne kan sortere deres affald, kræver det at der kommer et helt nyt affalds sortering system, da de nuværende affaldssystemer hovedsageligt passer til affaldsforbrænding.
De sidste mange år har vi satset på affaldsforbrænding i Danmark. Derfor er det indgroet i den danske kultur, at vi ikke behøver sortere vores affald da det hele bare bliver forbrændt, mange sortere dog glas, ugeblade og aviser fra.
Danskerne har mistet deres motivation til at sortere deres affald, fordi de altid har fået at vide  det ikke er noget de behøver bekymre sig om og  at en husholdning der sortere deres affald, ikke kan redde hele verden.
Svenskerne mener det er deres borgerpligt at sortere deres affald, og mener det nytter noget i det store hele.
Der er flere gange blevet lanceret kampagner for affaldssortering i Danmark, men de er blevet droppet igen. Da det er dyrere at genanvende produkterne end at forbrænde dem.
For at bygge den tidligere motivation op igen, skal danskerne have af vide hvad der sker med affaldet, efter man har brugt  tid på at sortere det.


Der kommer stadig flere og flere genbrugs butikker og genbrugs hjemmesider og der vil komme endnu flere i fremtiden.
-
    -   
http://www.lauritz.com/da/auktioner/?FLId=1&gclid=CI2i3d6G7bUCFYdd3godk2cANA

-     http://www.dba.dk/
-     http://www.guloggratis.dk/

Kvaliteten på produkterne i butikkerne er også steget de sidste par år.

I fremtiden kan vi begynde at bruge Bioplast, plasten kan kompostere sig selv og give næring til planterne. Vi kan også lade være med at bruge så meget emballage på vores produkter. I stedet for plastikposer kunne man bruge stofposer, som man kan genbruge flere gange.


Kilder:
http://taenk.dk/t%C3%A6nk-artikler/tema/r%C3%A5stofmangel-truer-fremtidens-teknologi/fremtidens-produkter-designes-til-genbrug
http://www.affaldogressourcer.dk/article-2255-Oget-genbrug-af-byggematerialer-.html

http://www.forbrugerkemi.dk/forsta-maerkerne/andre-maerker-om-kemi/bio-plast
http://www.plast.dk/Miljoe/Bioplast/
http://www.plast.dk/Miljoe/Affald-og-genanvendelse/
Udleverede artikler
- Danmark er dårligere til at sortere affald end nabolande - af Ida Meyer
- Vi overlever kun hvis alt kan genanvendes - af Jesper Løvenbalk Hansen

Ingen kommentarer:

Send en kommentar