fredag den 8. marts 2013

Hvad kunne vi gøre for at leve så grønt som muligt?

Vi kan godt have en tendens til at tro, at det eneste vi skal formindske er vores CO2 udslip, og at mennesker kun kan have en dårlig effekt på denne klode, og det får vi dårlig samvittighed over. Det skal vi slet ikke have, hvis bare vi kan lave vores aftryk om så det er et godt og sundt aftryk i stedet for det forurenende. Vores produkter skal bare være progressive. En professor på Københavns universitet er ved at opfinde bygninger og produkter som vil være til gavn for miljøet når man ikke kan bruge produktet mere, i stedet for at prøve at formindske CO2 udslippet under produktionen, for hvis vi kan udligne effekten af vores udslip ved at gøre noget godt for miljøet bagefter, behøver vi ikke at føle at vi kun er til besvær for denne planet. Hvis man kunne lave nogen produkter naturligt ville blive nedbrudt naturligt i naturen uden at forurene, ville man ikke udlede en masse CO2 under afbrændingen. Dette er primært noget private virksomheder eller regeringen kunne gå i gang med at udvikle.
Som almindelig borger kan man begynde at sortere sit skrald, så man kunne genbruge mere af det. Men også bare det at man køber sit tøj i f.eks. en genbrugsbutik, så firmaerne ikke skal bruge flere ressourcer på at producere noget nyt. Hvis du vokser fra dit tøj, skal du ikke bare smide det ud, men aflever det hos en genbrugsbutik i stedet, ikke bare for at mindske ressource spildet, men også fordi at det hjælper en masse fattige mennesker der måske ikke engang har råd til at købe tøj til sig selv. Det er en god ide, at prøve at gøre genbrug til en vane i stedet for at tænke på det som noget vi føler os tvungne til.

Det store fragtfirma Mærsk har gjort meget for miljøet ved at bygge deres nye supertankere udelukkende af materialer der kan genbruges, så når skibet er udtjent kan man bruge alle materialerne til andre ting. Ud over det har de udviklet et udstødningsrør der genbruger den varme der kommer ud af røret, for at spare benzin, det er dog kun 6 procent af benzinen man sparer ved denne metode, men det er et skridt i den rigtige retning.





Kilder:
Fordragsholder Jørgen Sten Nielsen
http://taenk.dk/t%C3%A6nk-artikler/tema/r%C3%A5stofmangel-truer-fremtidens-teknologi/fremtidens-produkter-designes-til-genbrug
http://www.affaldogressourcer.dk/article-2255-Oget-genbrug-af-byggematerialer-.html
http://www.information.dk/262356
http://ing.dk/artikel/maersks-nye-supertankere-genbruger-udstodnings-rogen-90979
Udleverede artikler
- Danmark er dårligere til at sortere affald end nabolande - af Ida Meyer
- Vi overlever kun hvis alt kan genanvendes - af Jesper Løvenbalk Hansen

Ingen kommentarer:

Send en kommentar